Förvara din cykel säkert

De flesta vet att antalet cykelstölder har ökat drastiskt. Speciellt när det gäller elcyklar. Därför bör du förvara din älskade hoj på en säker plats som i ett cykelgarage eller kanske på din inglasade balkong.

Vanligtvis brukar det finnas cykelrum i hyresfastigheter men ibland kan det vara lite si och så angående cykelställ. Om du vill rusta upp ditt cykelrum med nya cykelställ finns Cykelboxen som erbjuder cykelställ för både professionellt och privat bruk.

Lösningar för cykelförvaring

Det finns olika lösningar som du kan använda dig av när du ska förvara din cykel. Att hänga upp den på väggen i ett förråd är en perfekt idé och du kan även hänga den på väggen i ditt vanliga garage. Om du bor i lägenhet kanske du inte vill ställa cykeln i förrådet eftersom det ibland brukar bli inbrott där. Har du en stor hall kan du hänga upp cykeln på väggen på olika sätt, helst på ett sätt som gör att hjulen inte smutsar ner väggen. Det finns olika typer av väggkrokar för just cyklar. Har du inte så mycket utrymme finns det också takkrokar som gör att du kan hänga upp cykeln där, men då gäller det också att du är lite stark i armarna. Och tänk på att krokarna är riktigt starka så att cykeln inte ramlar ner.

Cykeln utomhus – skydda den

Om du ställer cykeln på en öppen balkong eller i ett förråd som inte har isolerade väggar och tak är det viktigt att du även skyddar den mot rost. Lägg en presenning över cykeln och bind fast den under vintern om du inte använder cykeln. Det finns även små cykelskjul som du kan bygga ihop själv och ställa på balkongen eller i cykelförrådet.

Tänk dock på att du helst bör förvara din cykel inomhus där det är någorlunda varmt och torrt. Undvik också att ställa din cykel för nära andra cyklar, de riskerar att ramla över varandra och nästan ”trassla in” sig i varandra, vilket gör det svårt att ta ut cykeln när du har behov av den.

Rekommenderade artiklar