Att cykla är bra för hälsan men man får också uppleva helt andra vyer när man cyklar då framkomligheten är mycket lättare. Tycker man om att cykla, och vill uppleva vackra vyer, finns det en del del kända cykelleder runtom i Sverige som är väl värda att upptäcka!

Köpa en bra elbil till cykelsemestern

När man ska ta sig till Sveriges bästa och vackraste cykelleder, kan de ligga för långt bort för att man ska kunna cykla dit. Några kända leder är Sverigeleden, Dalslandsleden, Kattegattsleden, Västgötaleden eller till exempel Mälardalsleden som är Sveriges äldsta cykelled. En sommarsemester med cykel kan då fungera bäst om man äger en bil och man lätt kan hänga cykeln på anpassade cykelhållare för bilar. Äger man inte en bil kan det vara en riktigt klok investering att köpa bra elbil för att köra till cykelleder på sommarsemestern! Fördelen med en bra elbil är att den är miljövänlig, tystgående och inte kräver något dyrt bränsle. När man köper en elbil får man även trygga garantier och en bil som klarar långa sträckor på en elladdning.

Rätt sadel och sittställning för bästa cykelupplevelsen

Det viktigaste man ska tänka på när man cyklar långt på en cykelled eller allmänt vid cykling, är både sittställning och vilken sadel man väljer! Att få ont efter bara några kilometer betyder man man sitter fel, eller helt enkelt valt fel sadel för cyklingen. Då kan det vara bra med experternas tips för rätt sadel och sittställning så att cykelsemestern blir så lyckad som möjligt. En grundregel är att det aldrig ska göra ont när man cyklar, samt att sadeln är rätt inställd. En sadels höjd ska ställas in så att benen böjs cirka 30 grader när pedalen når det nedersta läget. Om man lätt får ont av en hård sadel finns det idag många sadelskydd i Tempur, ett mjukt patenterat material som formar sig efter kroppen.

Rekommenderade artiklar