Alltfler upptäcker fördelarna med att ge cykeln en större roll i vardagen. Mer närhet till naturen, ”gratis” motion och snällt mot miljön är tre vanliga argument. På senare år har det dock varit dyra bränslepriser för bilar som tros ha ökat intresset för cykelalternativet. Många familjer kan spara mycket pengar varje månad med en liten enkel omställning.

De flesta kan använda cykeln i någon mån, om man verkligen vill. Är du frilansare i Malmö kan du till exempel hyra plats på kontorshotell i Malmö som ligger närmare din bostad. Du kan hyra skrivbordsplats i öppet kontorslandskap eller eget rum. Kanske har du inte möjlighet att cykla till jobbet, men till barnens fotbollsträning eller affären. Alla situationer där bilen byts ut mot cykeln är bra!

Spara in på cykelköpet

En funktionsduglig vardagscykel behöver inte kosta skjortan. Så länge du underhåller cykeln i någon mån kan livslängden vara i princip hur lång som helst. Glöm inte heller att du i många fall har rätt till förmånscykel. Det betyder att du som anställd kan få en cykel via jobbet som sedan betalas av på din lön. Det är ett enkelt sätt att direkt få en cykel som du inte har råd att betala direkt. I jämförelse med att ta lån är detta en enorm fördel eftersom du slipper räntekostnader och annat krångel.

Det finns med andra ord många anledningar att börja använda cykeln till jobbet. Enligt statistikmyndigheten kan runt 30 % av alla anställda i Sverige cykla till jobbet på 15 minuter eller mindre!

Rekommenderade artiklar