Planera cykelsemester i ett blomstrande landskap

Det är inte konstigt att länder som Danmark och Nederländerna har flest cyklister. Det är en fröjd att cykla runt i blomstrande landskap och stanna till och ta en fika då och då. Även i Sverige finns det fantastiska platser att cykla runt på, som Gotland eller Öland. Stanna och plocka några blommor och lägg i cykelkorgen eller bara beundra utsikten.

Skapa odlingar för att gynna landskapet

Hos Florea kan du som kommun köpa fröer och blommor för att börja anlägga marker med blommor och vackra växter. Florea har mängder av inspirerande blommor som du kan låta odla med blomsterlökar och fröer, oavsett om det är till för en större park eller ett helt landskap, för att gynna den biologiska mångfalden. Det intressanta är dessutom att Florea kommer från en lång familjetradition som faktiskt har sitt ursprung i Nederländerna – blomsterlandet nummer ett. Grundaren av Florea började sälja blomsterlökar som gav dahlior, tulpaner och andra vackra snittblommor till Skandinavien. Och på den vägen är det!

Börja långsamt och ta pauser

Oavsett om det är första gången som du ger dig ut på en längre cykeltur i blomsterland kan det vara några saker som du bör tänka på. Du kan bara sätta dig på sadeln och börja trampa runt för att ta dig dit vägen leder. Räkna med att du får lite ont i rumpan om du inte är en van cyklist. Tar du dig runt i blomlandskap kan det vara värt att stanna till då och då och plocka några blommor eller kanske ta ett par fina foton att lägga upp på Instagram. Då får du en naturlig paus och dessutom några fina vyer som du kan dokumentera.

Om du brukar ha för vana att cykla runt så avsätt tid för att ta vissa vägar du vet är vackra. Använd en karta och planera grundligt in rutten.

Cykla längs svenska västkusten

Längs Kattegattleden och den svenska västkusten är det idealiskt att cykla för att enbart kolla in vackra blommor. Längs med vägen hittar du också trädgårdar med odlade blommor som är värda att besöka, både för att köpa blommor och att titta på dem. Vissa ställen har också caféer som det är mysigt att stanna till vid. I gårdsbutikerna kan du stanna till och köpa fina snittblommor att ta med hem.

Vilka blommor är fina att titta på?

Solrosor, blomstrande dahlior och tulpaner är blommor som skapar vackra vyer och ger en härlig känsla på sommaren. Tulpaner finns i åtskilliga varianter och är en fröjd att plocka i en bukett. Det är också extra fint att se odlade snittblommor samsas med naturliga ängsblommor som ger en skön mix. Hos Florea kan du köpa fröer både till snittblommor men också till ängsblommor som det verkligen behövs mer av i vårt svenska landskap.

Självplock

Från Rosendals trädgårdar i Stockholm till Österlen i Skåne och nedåt mot Nederländernas blomsterängar – överallt finns det trädgårdar och landskap som erbjuder folk självplock av blommor. Om du cyklar länge med blommorna kan du dessutom få speciella påsar som gör att blommorna håller längre innan du ställer dem i vatten.

Cyklar är populära

Rekommenderade artiklar