länkar

Friluftskläder - Slitstarka, funktionella och tidlösa

Efter en expedition på Grönland 1966 kommenterade många att den tidens friluftskläder behövde förbättras. Snart skissade Åke, Fjällrävens grundare, tillsammans med deltagare från expeditionen på en friluftsjacka som skulle tillmötesgå alla hårt ställda krav. Genombrottet kom med materialet. En tältduk som var för tung för Åkes lättviktstält. Två år senare, 1968, såg Fjällrävens första jacka dagens ljus.

Idag fortsätter vi vårt stolta arbete. Vi lägger ner själ och hjärta i våra funktionskläder. De skall kunna följa dig genom åren, sättas på prov om och om igen utan att svika dina förväntningar och krav för att en dag bli dina barnbarns favoriter.

Lär dig mer om:

» Friluftsbyxor
» Friluftsskjortor
» Friluftsjackor
» Materialvård, vaxa G-1000

Tält och sovsäckar

Det finns mängder av anledningar att övernatta i naturen. Allt från att njuta av en stjärnklar himmel långt från civilisationen till att ge sig ut och njuta av de större äventyren bortom upptrampade stigar.

Med ordentlig och högkvalitativ utrustning behöver du inte oroa dig för vädrets makter, om tältet kommer förbli stående under stormande nätter eller om din sovsäck kommer att hålla dig komfortabel när kylan slår till.

Hos Fjällräven har vi lång erfarenhet av att utveckla tält och sovsäckar som gör att du kan sova gott om natten och faktiskt njuta av ljudet av en rasande storm. Känslan av att ligga varm och bekväm när ovädret härjar utanför tältduken.

Läsa mer om våra tält och sovsäckar:

» Tältguide
» Sovsäcksguide